Marcel Pavaleanu, fost angajat al SGG a fost pus sub control judiciar pentru a treia oara
Magistratii de la Tribunalul Prahova au dispus, pentru a treia oara, scoaterea din arest la domiciliu si punerea sub control judiciar pâna la solutionarea definitiva a cauzei a fostului angajat al SGG Marcel Pavaleanu si a altor cinci inculpati din dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro.
Potrivit portalului instantelor de judecata, Tribunalul Prahova a dispus, luni, înlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pâna la solutionarea definitiva a cauzei pentru sase inculpati din dosarul evaziunii fiscale de 35 de milioane de euro, printre acestia aflându-se si fostul angajat al SGG, Marcel Pavaleanu. Decizia nu este una definitiva, ea putând fi contestata în termen de 48 de ore de la comunicare.
Tribunalul Prahova a mai dispus, la alte doua termene, respectiv în august si în septembrie, înlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar în cazul celor sase, însa de fiecare data Curtea de Apel Ploiesti a admis contestatiile formulate de procurori si a mentinut masura initiala. De asemenea, între cele trei termene la care Tribunalul Prahova a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, Marcel Pavaleanu a mai formulat astfel de cereri, însa instanta de fond le-a respins ca neîntemeiate.
Un numar de 31 de inculpati, persoane fizice si juridice, au fost trimisi în judecata de procurorii Parchetului de pe lânga Curtea de Apel (PCA)Ploiesti în dosarul evaziunii fiscale de aproximativ 35 de milioane de euro, pe lista de inculpati figurând 15 persoane, dar si 16 societati comerciale.
Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Ploiesti, în perioada 2012-2013 inculpatii s-au folosit de un lant comercial fictiv, în care erau incluse aproximativ 60 de societati comerciale de pe raza judetului Prahova si a municipiului Bucuresti, din care o parte aveau comportament tip ‘fantoma’, simulând operatiuni comerciale de achizitie/livrare marfuri si servicii ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale.
Sumele de bani rezultate din savârsirea infractiunii de evaziune fiscala au fost retrase în numerar din conturile bancare ale societatilor comerciale, prin simularea unor operatiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme, prejudiciul fiind estimat, pâna în prezent, la 149.800.000 lei.(AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Fratila), agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!