Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 1 iulie dosarul privind privatizarea ICA
Curtea de Apel Bucuresti a amânat marti, pentru 1 iulie, dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), în care inculpat este si Dan Voiculescu.
Motivul amânarii a fost faptul ca doi dintre inculpati, Popa Corneliu si Petre Alexandru, nu au avut avocati, astfel încât la termenul urmator ei vor fi reprezentati de avocati din oficiu.
De asemenea, la 1 iulie urmeaza sa fie discutat si modul de compunere a completului de judecata.
La termenul de marti al procesului, unul dintre cei doi judecatori ai completului, Florica Duta, a ridicat din oficiu o problema de procedura, si anume modul în care a fost constituit acest complet.
Initial, completul era format din Florica Duta si Stan Mustata. Ultimul a fost arestat pentru coruptie si înlocuit de judecatoarea Luminita Cristiu-Ninu, însa si aceasta din urma a fost înlocuita de judecatoarea Carmen Constanta Balaci.
Aceste înlocuiri au fost decise de Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti.
Florica Duta a ridicat marti o problema de procedura, si anume daca acest dosar nu ar trebui trimis la un alt complet, prin repartizare aleatorie.
Problemele cu acest complet ar putea continua si în perioada urmatoare, deoarece Florica Duta a depus recent la CSM o cerere de pensionare.
Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecata în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC „Bioprod” SA Bucuresti.
Procurorii anticoruptie au retinut în sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care îndeplineste o functie de conducere într-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate în scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savârsite în forma continuata.
În acest dosar a mai fost trimis în judecata fostul administrator al SC „Benefica” SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinând agentilor economici la care statul este actionar.
De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis în judecata pentru abuz în serviciu contra intereselor publice si fals în înscrisuri sub semnatura privata.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!