Ministrul Finantelor sustine ca eliminarea impozitului pe profitul reinvestit s-ar putea realiza din iulie

 

Eliminarea impozitului pe profitul reinvestit s-ar putea realiza din luna iulie, a declarat ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, într-un interviu acordat agentiei Reuters, citat de Agerpres.

Ioana PetrescuDe asemenea, Ioana Ptrescu a precizat ca nu este exclusa reducerea altor impozite, pentru a ajuta la crearea de locuri de munca si a asigura o crestere economica de aproximativ 3% în acest an.

Totodata, ministrul Finantelor a afirmat ca Guvernul va reduce contributiile sociale cu cinci puncte procentuale, TVA-ul la anumite produse alimentare si, atunci când îsi va permite, va introduce un prag mai redus de impozitare pentru cei cu venituri mici.

„Este nevoie fie de o mai buna colectare a taxelor fie de o reducere a cheltuielilor si o înghetare a cheltuielilor, pentru ca suntem hotarâti sa urmam o politica fiscala prudenta”, a explicat Ioana Petrescu, în primul interviu acordat presei internationale de când a preluat conducerea Ministerului Finantelor.

Ioana Petrescu mai declarat ca se poarta discutii cu Fondul Monetar International cu privire la revizuirea redeventelor platite de firmele care exploateaza resurse naturale.

„Am avut discutii îndelungate cu oficialii FMI si vom mai avea si alte discutii pe acest subiect. Trebuie sa avem grija pentru ca multe investitii în acest domeniu sunt foarte riscante la început astfel încât daca le taxam prea mult ar putea pur si simplu sa se renunte la ele”, a spus ministrul.

„Sunt optimista ca, în acest an, vom avea o crestere economica, poate de ordinul a trei procente, si cred ca aceasta poate fi sustinuta prin politici fiscale favorabile cresterii. Intentionam sa eliminam prevederile referitoare la impozitul pe profitul reinvestit si speram ca aceasta va conduce la stimularea investitiilor”, a adaugat Ioana Petrescu.

Ea a adaugat ca este posibil ca masura sa fie introdusa în luna iulie, ceea ce înseamna ca ar avea un impact limitat asupra bugetului, de ordinul a 20-30 de milioane de lei.

În conformitate cu acordul sau cu Fondul Monetar International, Guvernul a adoptat mai multe reforme economice si masuri de reducere a deficitului.

Pentru acest an, România are drept obiectiv un deficit de 2,2% din PIB, comparativ cu un obiectiv de 2,5% în 2013.

Reuters noteaza ca prognoza de crestere economica a ministrului Finantelor pentru acest an, 3%, este mai mare decât estimarile FMI, 2,2%.

În plus, Ioana Petrescu prognozeaza ca inflatia se va accelera în acest an, în conditiile în care, în prezent, este la un minim record de 1,1%. antena3.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie