Masurile impotriva profesoarei de la Scoala 10 din Capitala vor fi anuntate astazi
Scandalul de la Scoala 10 din Capitala este departe de-a se încheia. Directoarea a fost deja suspendata din functie. În cazul învatatoarei spagare, însa, abia astazi va fi luata o decizie. Comisia din scoala a audiat-o atât pe Dana Blându, cât si pe parintii elevilor, care acum cer înlocuirea cadrului didactic de la catedra.
Învatatoarea a fost audiata, mai bine de trei ore, de comisia interna înfiintata la nivelul unitatii de învatamânt. La sfârsitul întâlnirii, aceasta nu a vrut sa faca nicio declaratie. A vorbit, în schimb, avocatul sau.
„Doamna invatatoare are o stare emotionala deosebita, este extrem de bulversata. Doamna nu se considera vinovata si nu are de ce sa si dea demisia. Referitor la acele cadouri nu va putem spune multe lucruri, daca apreciati ca reprezinta o ciocolata, o crenguta de brad si o punga festiva, cadouri susceptibile de a fi interpretate”, a spus avocatul învatatoarei.
Mai multi parinti de la Scoala 10, dar si profesori au fost citati pentru a da explicatii în fata anchetatorilor. Printre acestia se numara si mama care a filmat-o pe învatatoare în timp ce solicita bani pentru cadouri.
Femeia spune ca i s-au cerut si 200 de lei pentru cadouri, dar si ca învatatoarea facea tot felul de presiuni asupra parintilor.
Daca în cazul învatatoarei nu s-a luat înca o decizie, Inspectoratul Scolar Bucuresti a suspendat-o pe directoarea Scolii 10.
Scandalul a pornit în decembrie când un parinte a dat publicitatii o filmare realizata cu telefonul mobil, în care, învatatoarea Dana Blându cerea bani pentru cadourile colegilor.
Douazeci de parinti vor fi audiati la Politie în cazul învatatoarei de la Scoala 10
Politistii Sectiei 6 vor audia aproximativ 20 de parinti ai copiilor din clasa învatatoarei de la Scoala 10 din Capitala, acuzata ca cerea bani de cadouri de la parinti, potrivit unor surse din Politie.
Potrivit surselor citate, la sediul Sectiei 6 Politie vor fi chemati pentru audieri, în zile urmatoarele, aproximativ 20 de parinti, pentru ca, în urma discutiilor cu acestia, anchetatorii sa stabileasca daca învatatoarea Dana Blându, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai Scolii nr. 10 „Maria Rosetti”, ar fi primit astfel foloase necuvenite.
La sediul Sectiei 6 Politie a venit, vineri dimineata, mama unuia dintre elevii din clasa învatatoarei Dana Blându, urmând ca, în aceeasi zi, în fata politistilor sa se prezinte si parintii altor doi copii.
Audierile la Sectia 6 Politie au început joi, când au fost sa dea declaratii femeia care a înregistrat-o pe învatatoare atunci când cerea bani pentru cadouri si tatal altui copil.
Femeia a venit la politie de bunavoie, fara ca în prealabil sa fie citata, dupa ce, joi, politisti ai Sectiei 6 au mers la domiciliul acesteia si i-au cerut sa puna la dispozitia anchetatorilor înregistrarile video si audio pe care le avea cu învatatoarea Dana Blându.
Celalalt parinte care a fost, joi, la Sectia 6 Politie, le-a povestit anchetatorilor cum cerea învatatoarea Dana Blându sumele respective si cum sugera parintilor sa-si înscrie copiii la after school-ul ei.
Potrivit anchetatorilor, dupa ce vor fi audiati cei aproximativ 20 de parinti, va fi citata pentru a se prezenta la Sectia 6 Politie si învatatoarea Dana Blându.
Inspectorul scolar general al Capitalei, Constantin Traistaru, a anuntat ca o decizie în cazul învatatoarei Dana Blându de la Scoala nr. 10 va fi luata dupa hotarârea Consiliului de Administratie al unitatii de învatamânt, acesta urmând sa se întruneasca vineri.
Traistaru a mai spus ca ca ISMB i-a suspendat contractul de detasare pe functie a directoarei de la Scoala 10, dupa ce aceasta formulase o solicitare în acest sens.
Inspectorul general a precizat ca directoarea Camelia Fercu va prezida sedinta Consiliului de Administratie de vineri, mandatul ei la conducerea scolii urmând sa se încheie luni, 13 ianuarie.
Decizia ISMB a venit la o zi dupa ce ministrul Educatiei, Remus Pricopie, declara, în contextul anchetei de la Scoala 10, ca fondul clasei poate exista doar ca initiativa a parintilor si este ilegal daca este gestionat de scoala, prin învatatoare, profesori sau director. Ministrul adauga ca fondul clasei cerut si gestionat de reprezentanti ai scolii poate avea chiar si încadrare penala. realitatea.net
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!