Limitele informarii obligatorii cu privire la mediere – Bucuresti, 20 iunie 2013

 

Dupa cum este bine cunoscut, Legea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, adoptata în contextul aderarii României la Uniunea Europeana, a suferit în ultima perioada mai multe modificari, în sensul încurajarii cetatenilor de a utiliza acest mijloc alternativ de solutionare a disputelor.

mediere in romaniaMedierea este un subiect de actualitate atât în rândul profesiilor liberale, cât si al mass-media. Sustinuta sau contestata, începe sa îsi faca simtita prezenta în societatea româneasca.

Modificarile legislative succesive au avut drept consecinta, însa, exprimarea unor opinii diferite cu privire la actele emise de mediator si la obligatiile pe care, atât mediatorul, cât si anumite categorii de justitiabili, trebuie sa le îndeplineasca. Aceste subiecte au fost si sunt intens dezbatute în interioriul profesiei.

Asociatia Profesionala Colegiul Mediatorilor – una dintre cele mai mari asociatii profesionale ale mediatorilor din România – apreciaza ca este oportun ca dialogul referitor la procedura medierii sa includa si alte categorii de profesionisti, care se intersecteaza cu mediatorul. În acest sens, Colegiul Mediatorilor a lansat proiectul Mediatori, în dialog inter-profesional, care are drept obiectiv crearea unui veritabil spatiu de dialog, bazat pe recunoastere si încredere reciproca între mediatori si alti profesionisti.

În cadrul proiectului, se vor organiza periodic întâlniri, pe teme dinainte stabilite, având ca scop discutarea posibilitatilor de colaborare si identificarea celor mai bune practici pentru eliminarea dificultatilor ce ar putea sta în calea dezvoltarii dialogului inter-profesional. Întâlnirile se vor constitui în ateliere de lucru restrânse (în jur de 20 de participanti), pentru a favoriza schimbul de idei si formularea unor concluzii clare, care vor putea fi ulterior diseminate în rândul profesiilor interesate.

Primul atelier va avea ca tema „Limitele informarii obligatorii cu privire la mediere” si va fi organizat în data de 20 iunie, intre orele 16:00-18:00. Locatia întâlnirii va fi anuntata în timp util.

Subtemele propuse spre dezbatere vor fi urmatoarele:

*  Se contureaza o adevarata ”procedura” de informare obligatorie? Este ea în spiritul Legii 192/2006?

*  Obiectul invitatiei adresate partii care nu s-a prezentat prima la mediator

* Limitele informarii obligatorii pentru parti si pentru mediatori

* Documentele redactate si/sau emise de mediator în etapa premergatoare contractului de mediere.

La aceasta prima întâlnire sunt invitati sa participe mediatori, magistrati, grefieri, avocati, consilieri juridici.

Partener media: JURIDICE.ro

Pentru a confirma participarea dumneavoastra, va rugam sa completati  atasat si sa-l trimiteti prin e-mail la dialogintreprofesii@gmail.com

Costurile organizarii atelierului sunt în întregime în sarcina organizatorilor.

Coordonator atelier, în numele echipei de proiect, mediator Ioana Cornescu. Fanuta Lisman, juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. None Fleafu spune:

    ce atasament trebuie completat si unde se afla el? unde ati hotarat locatia ? ca e deja 20 iunie ora 12 si textu zice ca o sa anuntati in timp util.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie