Mihai Anatol, Interparking: Locurile din parcarea subterana de la Universitate au fost ocupate 60 la suta

 

Locurile din parcarea subterana de la Universitate au fost ocupate 60 la suta, în medie, de la deschidere, doar patru la suta dintre utilizatori având abonament, a declarat miercuri, pentru Mediafax, reprezentantul grupului Interparking, Mihail Antol.

Parcare subteranaProcentul de ocupare a locurilor de parcare de care dispunem este de 60, aceasta fiind o medie a primelor luni de functionare”, a spus Mihail Antol.

El a precizat ca, în luna decembrie 2012, parcarea subterana de la Universitate a avut un grad de ocupare de aproape suta la suta, în aceasta perioada fiind organizate mai multe evenimente în piata amenajata deasupra parcarii, cel mai mare fiind Târgul de Craciun.

Soferii care si-au lasat masinile în parcarea subterana de la Universitate au putut parca gratuit timp de doua saptamâni dupa deschidere. Apoi, timp de o luna, soferii nu au platit pentru primele doua ore de parcare.

Reprezentantul grupului Interparking a mai spus ca orele de vârf în timpul unei zile lucratoare sunt în intervalul 09.00-15.00, în timp ce în weekend, de vineri seara si pe parcursul zilei de sâmbata este înregistrat cel mai mare numar de masini parcate.

„Duminica deja parcarea este mai goala”, a spus directorul parcarii subterane de la Universitate.

Aproximativ patru la suta dintre cei care folosesc parcarea de la Universitate si-au facut abonament, a precizat Mihail Antol.

Întrebat despre modul în care soferii înteleg sa pastreze curatenia si sa respecte regulile parcarii, Mihail Antol a spus ca nu au fost incidente neplacute majore.

„Nu putem spune ca nu au fost incidente, însa cei care folosesc parcarea sunt cetateni educati, civilizati, procentul celor care nu respecta curatenia fiind nesemnificativ”, a spus reprezentantul grupului Interparking.

Parcarea subterana de la Piata Universitatii are 425 de locuri pentru autoturisme si 21 de locuri pentru motociclete.

Tarifele pentru parcarea de la Universitate au fost stabilite la 2,5 lei pe ora în timpul zilei, pâna la ora 20.00, si la un leu pe ora de la 20.00 pâna la 06.00, tot un leu fiind si pretul unei ore de parcare în zilele de sâmbata si duminica. Abonamentele lunare cu timp nelimitat costa 499 de lei pentru autoturisme si 199 de lei pentru motociclete.

Au fost introduse si doua abonamente flexibile, cu timp de parcare de zece ore. Astfel, cei care vor sa parcheze zece ore pe zi vor plati pe abonamentul lunar 349 de lei, iar cei care vor sa îsi lase masinile noaptea vor da 149 de lei pe luna.

La fiecare intrare în parcare este indicat numarul de locuri disponibile la fiecare nivel. În cadrul parcarii subterane exista prize unde se pot încarca autovehiculele electrice, precum si locuri speciale pentru persoanele cu handicap, care sunt situate în apropierea liftului.

Parcarea a fost construita în parteneriat public-privat, costul de investitii suportat de compania belgiana fiind de aproximativ 10 milioane de euro fara TVA, lucrarile fiind executate pe o perioada de un an si noua luni.

Primarul general Sorin Oprescu declara, la jumatatea lunii noiembrie a anului trecut, ca este fericit ca a finalizat prima parcare subterana situata la kilometrul zero construita în Capitala în ultimii 20 de ani.

Tot atunci, Sorin Oprescu preciza ca în „viitorul apropiat” vor începe lucrarile la o alta parcare subterana, cea din Edgard Quinet, care va face legatura cu parcarea de la Intercontinental, lucrarile urmând sa fie facute tot de repezentantii grupului Interparking. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie