Directorul general adjunct al Garzii Nationale de Mediu, Marius Barbulescu si omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa trimisi in judecata

 

Procurorii Servicului Teritorial Pitești al DNA au dispus, vineri, trimiterea în judecată a directorului general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Marius Bărbulescu, precum și a omului de afaceri vâlcean Gheorghe Deaconeasa, ambii arestați preventiv pentru fapte de corupție.

ciocanPotrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, Bărbulescu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată (nouă acte materiale) și luare de mită, iar Deaconeasa pentru cumpărare de influență în formă continuată (nouă acte materiale), dare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În același dosar a fost trimis în judecată în stare de libertate și un al treilea inculpat, Florin Miclăuș, acuzat de comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Gheorghe Deaconeasa, în calitate de reprezentant al unei fundații, a acționat în perioada 2009-2011 pentru a obține controlul asupra unei importante suprafețe de teren forestier situată pe raza județelor Vâlcea, Gorj și Hunedoara. El era interesat de respectivul teren din perspectiva unui proiect ce viza dezvoltarea potențialului turistic al stațiunii Voineasa din județul Vâlcea, prin construirea unui domeniu schiabil în zona Vidra — Obârșia Lotrului, dar și pentru a obține custodia și dreptul de administrare pentru situl Natura 2000 Parâng prin intermediul fundației pe care o reprezenta.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie