Ministerul Finantelor renunta la impozitarea bacsisului. Ordonanta va fi modificata in Parlament

 

Autoritățile renunță la impozitarea bacșișului, însă numai după ce ordonanța care reglementează acest aspect va fi modificată în Parlament, cel mai târziu la 1 iunie, a anunțat, vineri, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, într-o declarație la sediul ministerului.

ministerul finantelor publice‘Astăzi (vineri — n. r.) am avut o discuție cu toți cei care reprezintă piața serviciilor hoteliere, restaurante, companii de taximetrie vis-a-vis de bacșiș. Această idee a plecat de la o solicitare a celor din piață încă din 2012, an de când acest lucru s-a dorit pentru a soluționa acea situație în care controlul venea și identifica în casele de marcat sume suplimentare față de încasările oficiale. Acesta a fost motivul pentru care a fost reglementat bacșișul. Azi am decis împreună, în urma unei discuții foarte constructive, că acest lucru ar trebui scos din ordonanța care reglementează bacșișul pentru a evita situațiile neplăcute în aplicarea acestuia pentru că nu poți reglementa toate situațiile care se întâlnesc zi cu zi. A fost o decizie comună, a fost o solicitare din partea dânșilor de a scoate acest bacșiș din prevederea legală. Este scos definitiv’, a subliniat Teodorovici.

Însă, impozitul rămâne în vigoare până ce Parlamentul va modifica Ordonanța Guvernului, cel mai târziu la 1 iunie 2015, a atras atenția ministrul Finanțelor.

„Mecanismul rămâne în vigoare așa cum este prevăzut de Ordonanța de Urgență până ce el se va elimina. Eu am spus că până la 1 iunie cel mai târziu acesta va fi eliminat în Parlament. Însă, este important pentru agenții economici să nu aibă diferențe de sume în casele de marcat. Dacă se constată aceste diferențe, se aplică legea așa cum este ea, pe baza plafoanelor stabilite”, a precizat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanți ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piață al livrărilor la domiciliu, dar și cu reprezentanți ai organizațiilor patronale și sindicale din industria furnizorilor de servicii de taximetrie cu care a discutat pe marginea prevederilor referitoare la impozitarea bacșișului.

Ordonanța de Urgență 8/2015 care definește bacșișul și stabilește evidențierea acestui tip de venit pe bonul fiscal a fost publicată, în 28 aprilie, în Monitorul Oficial.(AS — autor: Nicoleta Gherasi, Ana-Maria Vasile, editor: Oana Tilică), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie