Un nou dosar colectiv pe franci elvetieni respins de instanta

 

Reprezentanţii clienţilor cu credite în CHF în negocierile cu băncile notează, referitor la analiza ofertei Banca Transilvania pentru clienţii Volksbank, că există „câteva aspecte care fac oferta să nu fie atât de echitabilă pentru toate categoriile de clienţi precum susţin reprezentanţii băncii”.

ciocanel„Discountul de 22,5%, cumulat cu recuperarea valorii Comisionului de Risc, duc la un discount decent, care poate aduce modificări semnificative în valoarea ratei. Astfel, persoane care se află acum în incapacitate de plată a ratei în CHF, pot continua relaţia contractuală cu banca. Există, însă, câteva aspecte care fac oferta să nu fie atât de echitabilă pentru toate categoriile de clienţi precum susţin reprezentanţii băncii:

1. Unii clienţi au câştigat deja contravaloarea comisionului de risc în instanţă. Lor, banca nu le face nicio reducere suplimentară faţă de cei 22,5% reprezentând discount-ul standard..

2.Există clienţi (de exemplu, cei care au trecut printr-o restructurare începând din 2011) cărora banca le-a crescut dobânda cel puţin proporţional cu valoarea comisionului, care a fost eliminat cu ocazia restructurării. Aceştia sunt o altă categorie care, comparativ cu alţi clienţi care încă mai au comision de risc/administrare vor beneficia per total de o deducere a soldului creditului în CHF mai mică decât a altor clienţi, dar totuşi nu mai mică de 22,5 %. În altă ordine de idei, chiar şi în cazul celor care beneficiază de deducerea comisionului de risc/administrare, discountul de 22,5 % nu se va aplica la soldul actual al creditului, ci doar la diferenţa rezultată între soldul actual al creditului şi valoarea cu care s-a diminuat ca urmare a scăderii valorii comisionului de risc/administrare.

Citeste mai departe pe bursa.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie