Noua Lege a Educatiei. Ce schimbari vor fi?

 

Sorin Cîmpeanu promite o nouă Lege a Educaţiei pentru care vor fi ascultate propunerile primite de la reprezentanţii sistemului de învăţământ, dar şi de la elevi, studenţi şi părinţi. Admiterea la liceu va fi tema-vedetă a dezbaterilor, însă şi programa şcolară, Bacalaureatul şi admiterea la facultate cer soluţii urgente, susţin experţii.

Mihai Sorin CampeanuNoua Lege a Educaţiei, pe care ministrul Sorin Cîmpeanu o doreşte adoptată de Parlament până la finalul anului, este la un pas de a fi pusă în dezbatere publică. Ieri, Comisia de Învăţământ din Senat a trimis proiectul de lege tuturor reprezentanţilor sistemului de învăţământ, pentru consultare. Câteva teme sunt omniprezente între priorităţile ierarhizate de profesori, rectori, elevi, studenţi şi părinţi: admiterea la liceu, examenul de Bacalaureat, programa şcolară şi implicarea tinerilor în procesul decizional.

„Proiectul de lege va fi bază de discuţie până la sfârşitul lunii mai, ministerul urmând ca pe baza observaţiilor primite de la sindicatele profesorilor, organizaţiile de studenţi şi elevi, Consiliul Naţional al Rectorilor şi asociaţiile de părinţi, să lanseze oficial proiectul în iunie”, a explicat Sorin Cîmpeanu. Acesta a mai precizat că una dintre cele mai importante teme de dezbatere va fi admiterea la liceu.

„Este un subiect pus în discuţie în ansamblul şcolilor româneşti. S-au avansat mai multe variante, să rămână Evaluarea Naţională sau să se organizeze un examen punctual de admitere la liceu, care să nu ia în considerare mediile din gimnaziu. În orice caz, este exclus să introducem ambele examene”, adeclarat pentru „Adevărul” Sorin Cîmpeanu.

Citeste mai departe pe adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie