Grupul belgian Delhaize, care opereaza lantul de supermarketuri Mega Image ar putea fuziona cu grupul olandez Ahold

 

Grupul belgian Delhaize, care operează în România lanţul de supermarketuri Mega Image, ar negocia o fuziune cu grupul olandez Ahold, scrie presa internaţională.

mega imageDelhaize Group, proprietarul celui mai mare lanţ de supermarketuri din România, Mega Image, negociază un acord de fuziune cu grupul olandez Ahold, discuţiile fiind în fază incipientă, inforemează Bloomberg.

Informaţia a apărut în week-end în publicaţiile belgiene De Tijd şi L’Echo, care au relatat, citând persoane apropiate situaţiei, că discuţiile dintre cele două părţi sunt în fază preliminară şi nu s-a ajuns la discuţii despre preţ sau structură.

Reprezentanţii Ahold şi Delhaize au refuzat să comenteze.

În cazul în care tranzacţia ar avea loc, gupul astfel format ar controla circa 4% din piaţa americană a magazinelor alimentare, potrivit analiştilor băncii franceze Natixis, şi vor fi prezenţi pe întreaga coastă de est. Aceasta întrucât ambele companii realizează circa 60% din vânzări în Statele Unite. De asemenea, la nivel european, compania rezultată în urma fuziunii ar deveni al patrulea mare retailer de alimente. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie