Transportul pentru profesorii navetisti va fi decontat de primarii care vor fi obligate sa introduca in bugetele locale respectivele sume

 

Un proiect de Hotărâre de Guvern ar putea obliga primăriile să introducă în bugete locale sume destinate pentru decontarea transportului pentru profesorii navetiști. De asemenea, profesorii vor putea circula și cu autobuzele școlare, dacă acest lucru nu va afecta transportul elevilor.

profesoriProiectul prevede că “ autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia cuprinderii în bugetul local a sumelor destinate decontării cheltuielilor pentru naveta la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, din unităţile de învăţământ special şi din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, care nu dispun de locuinţă în localitatea unde au postul”.

Proiectul mai spcifică că finanțarea acestor cheltuilei se va face din veniturile proprii ale bugetelor locale.

Referitor la decontarea abonamentelor/biletelor de transport, Ministerul precizează că se va “asigura la valoarea acestora”.

Consiliul de administrație va fi însărcinat u verificarea legalităților solicitărilor de decontare, care vor aproba lunar cererile profesorilor.

În prezent un număr de aproximativ 65.000 de cadre didactice, din rândul personalului didactic de predare si personalului didactic auxiliar, efectuează zilnic naveta între localitatea de reședință și localitatea în care își desfășoară activitatea. Cea mai mare pondere din rândul cadrelor didactice ce efectuează zilnic naveta se înregistrează la unitățile de învățământ din mediul rural.

Proiectul de Hotărâre mai prevede că încheierea de contracte între școală și operatorul de transport este interzisă. Asfel cp profesorii pot alege să facă naveta cu mașina personală în situațiile în care nu există transport în comun. curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie