Camera Deputatilor a adoptat Legea pentru stimularea investitorilor individuali „business angels”

 

Persoanele care vor investi intre 3.000 si 200.000 de euro in microintreprinderi si inreprinderi mici vor beneficia de anumite facilitati fiscale, potrivit noii legi pentru stimularea investitorilor individuali „business angels”, adoptate miercuri de Parlament.

business angels, investitori individualiLegea a fost aprobata de Camera Deputatilor, ca for decizional, cu 265 de voturi pentru, unul impotriva si 4 abtineri, dupa 7 luni de la promovarea proiectului de catre Guvern. Pentru a intra in vigoare, legea trebuie promulgata de presedintele Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial.

Pe scurt, un investitor privat ofera unei firme tinere o investitie de minimum 3.000 de euro, pe 3 ani si primeste, in schimb, parti sociale in afacere. Initial, proiectul Guvernului prevedea un prag minim d einvestitie de 5.000 de euro, insa parlamntarii l-au scazut la 3.000 de euro, dar au introdus, in schimb, un plafon maximal de 200.000 de euro.

Ce obtine investitorul?

In plus fata de situatia existenta, viitoarea lege il scuteste pe business angel de impozit asupra veniturilor din dividendele de la firma in care a facut investitia, timp de 5 ani.

Cand se horataste sa-si vanda partile sociale obtinute in firma, este scutit de impozit pe diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si pretul de cumparare, daca transferul are loc dupa trecerea unui termen de 3 ani de la dobandire.

Citeste mai departe pe hotnews.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie