Activitatile independente desfasurate de profesiile libere ar putea fi reclasificate in activitati dependente

 

Activitatile independente desfasurate de profesiile libere sau in baza contractelor de drepturi de autor ar putea fi reclasificate in activitati dependente. Masura este cuprinsa intr-un proiect de act normativ pentru modificarea Normelor de aplicare a Codului fiscal, propus luni de Ministerul Finantelor.

Ministerul Finantelor Publice 1Exceptia de la reconsiderarea ca activitati dependente, a celor care genereaza venituri din profesii libere, precum si a drepturilor de autor si a drepturilor conexe, ar putea fi eliminata, se mentioneaza intr-un proiect de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a Codului fiscal, lansat luni in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Finantelor.

Concret, documentul aflat in dezbatere publica urmeaza sa abroge punctul 1 al Normelor de aplicare a Codului fiscal care prevede urmatoarele aspecte:

O activitate poate fi reconsiderata (…) ca activitate dependenta, in cazul in care raportul juridic in baza caruia se desfasoara activitatea nu reflecta continutul economic al acestuia. Activitatile desfasurate in mod independent, in conditiile legii, care genereaza venituri din profesii libere, precum si drepturile de autor si drepturile conexe definite potrivit prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, nu pot fi reconsiderate ca activitati dependente (…)”.

Reclasificarea activitatilor independente in dependente va asigura un tratament fiscal nediscriminatoriu aplicabil veniturilor obtinute din activitati desfasurate in mod independent, motiveaza initiatorii proiectului.

Citeste articolul integral pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie