Deputatii au adoptat proiectul de lege care modifica Codul muncii privind repausul saptamanal al salariatilor

 

Codul muncii va fi modificat din nou, insa de data aceasta in privinta repausului saptamanal al salariatilor. Proiectul de lege a fost adoptat miercuri de Camera Deputatilor prin vot final, dupa ce trecuse deja de Senat in luna februarie. Acest lucru vine in contextul in care chiar la inceputul anului au fost facute schimbari la legislatia muncii.

munca suplimentara angajatiCamera Deputatilor a adoptat miercuri, in calitate de Camera decizionala, o modificare la Codul muncii prin care se face o clarificare referitoare la repausul saptamanal la care au dreptul salariatii, conform unui comunicat de presa remis redactiei AvocatNet.ro. Propunerea legislativa a fost adoptata initial de Senat, in cursul lunii februarie.

Proiectul a fost aprobat in forma prezentata de senatori — cu 295 de voturi pentru si patru abtineri –, ceea ce inseamna ca, pentru a se aplica, mai ramane doar ca actul sa fie promulgat de presedintele Romaniei si apoi publicat in Monitorul Oficial.

Concret, alineatul 1 al articolului 137 din Codul muncii va dispune ca „repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica”. Astfel, spun initiatorii, forma propusa este mult mai concisa si nu mai lasa loc de interpretari.

Citeste articolul integral pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie