Brokerul Cristian Sima urmarit penal

 

Brokerul Cristian Sima este urmărit penal pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de înşelăciune şi nouă infracţiuni de spălare a banilor, într-un dosar în care foştii săi clienţi au reclamat un prejudiciu de 2,5 milioane de euro, reiese dintr-un comunicat prin care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat audierea brokerului, în Elveţia, săptămâna trecută.

Cristian Sima1„În cauză s-a mai dispus începerea urmăririi penale faţă de cinci persoane fizice şi două societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi spălarea banilor”, potrivit comunicatului citat.

Se pare că cele două societăţi sunt WBS România şi WBS Holding, prin care a operat Cristian Sima, iar celalalte cinci persoane inculpate ar fi foşti angajaţi ai acestor companii.

Cristian Sima, fost preşedinte al Sibex, a dispărut din ţară, în toamna anului 2012, la data respectivă, mai mulţi clienţi acuzându-l că le-a pierdut banii, dep㬺indu-şi mandatul acordat prin contracte.

Şase clienţi ai fostului broker i-au făcut plângere penală, iar pe parcurs, acestora li s-au alăturat şi alţii.

„Salutăm decizia Parchetului de a începe urmărirea penală faţă de Cristian Sima, într-un caz destul de greu de instrumentat”, ne-a spus avocatul Dan Stoicescu, care îi reprezintă pe o parte dintre păgubiţi.

Citeste mai departe pe bursa.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie