Despagubiri pentru concediere nelegala in cazul unei abateri disciplinare inexistente – Studiu de caz

 

Prin acţiunea introductivă de instanţă, reclamanta A a chemat în judecată pe pârâta S.C. „B” S.R.L. solicitând instanţei ca, prin hotărârea ce se va pronunţa în cauză, să pronunţe o hotărâre prin care sa concedierefie obligată pârâta :

  • să anuleze Decizia nr.xyz/01.11.2011 emisă de aceasta;
  • să reintegreze reclamanta pe postul deţinut anterior emiterii deciziei de sancţionare (Decizia nr.xyz/01.11.2011), prin care s-a dispus concedierea acesteia;
  • să plătească reclamantei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu toate celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, începând cu data de 01.11.2011 şi până la data rămânerii irevocabile a hotărârii;
  • sa plătească reclamantei cheltuielile de judecată ocazionate de prezentul litigiu.

În motivarea în fapt a cererii, reclamanta A a arătat că pârâta, prin Decizia nr.xyz/01.11.2011, a dispus desfacerea contractului individual de muncă al reclamantei, în baza dispoziţiilor art. 61 lit. a din Codul muncii, respectiv pentru săvârşirea unei abateri grave.

Astfel, prin decizia atacata reclamanta a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă pentru refuzul de a semna actul adiţional la contractul individual de muncă, prin care se introduceau trei clauze: de confidenţialitate, de neconcurenţă şi privind drepturile de autor, în forma propusă de către societatea pârâtă.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie