Parlamentarii ar putea beneficia de pensii speciale

 

Aleșii nu renunță la privilegiul de a avea venituri mai mari la bătrânețe decât medicii și profesorii. Ultima găselniță pentru care cer aceste bonusuri: lipsa sporului de vechime.

parlamentari in picioareParlamentarii ar putea beneficia de pensii speciale, potrivit unui proiect de lege semnat de peste 250 de aleși, inclusiv din opoziție. Pensia ar putea ajunge la aproximativ 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate la activ.

Potrivit proiectului discutat, ieri, la ședința grupului deputaților PSD, deputații și senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard de pensionare, la o indemnizație lunară pentru activitatea de parlamentar.

Se dublează cu orice tip de pensie

De această indemnizație vor beneficia doar cei care nu mai sunt parlamentari. Calculul acestei pensii se va face prin înmulțirea numărului lunilor de mandat cu puțin peste jumătate, respectiv 0,55%, din indemnizația brută lunară a unui parlamentar. Pensia va fi acordată pentru maxim trei și se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizația parlamentarilor.

Citeste mai departe pe evz.ro

Cuvinte cheie:

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie