Ziua Mondiala a Sanatatii sarbatorita pe 7 aprilie

 

Marchează fondarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (1948) şi reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună. Anul acesta, evenimentul se desfăşoară sub tema “Siguranţa alimentară”.

Organizatia Mondiala a SanatatiiAnual, 2 milioane de persoane, printre care mulţi copii, mor datorită alimentaţiei nesigure, bogată în bacterii dăunătoare, viruşi, paraziţi şi substanţe chimice. Aceste “ingrediente” periculoase, prezente în alimente sunt responsabile pentru mai mult de 200 de boli, de la diaree la cancer.

Modificări ale alimentelor, modificări ale mediului, substanţele chimice folosite în procesul de creştere, prelucrare şi conservare şi mai ales patogenii noi, reprezintă actualele provocări pentru sistemele naționale de siguranță alimentară. Creşterea posibilităţilor de a călători şi a comerţului global sunt premisele creşterii probabilităţii de contaminare ce se poate răspândi la nivel internațional, conform OMS. Acesta este motivul pentru eforturile de îmbunătățire a siguranței alimentare, de la fermă până la farfurie, sunt promovate, iar OMS celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii sub tema “Siguranţa alimentară”.

Citeste mai departe pe stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie