Bacsisul ar putea fi inclus pe bonul fiscal si impozitat

 

În lupta cu evaziunea, ANAF pregăteşte acum includerea bacşişului pe bonul fiscal şi impozitarea acestuia. Proprietarii de restaurante se tem că măsura va transforma acest comision într-o taxă obligatorie pentru clienţi şi că va fi greu de implementat.

bacsisFiscul pregăteşte o nouă lovitură în lupta cu micii evazionişti: vrea să legifereze şi să impoziteze bacşişul. Specialiştii în fiscalitate laudă iniţiativa Guvernului, în timp ce proprietarii de restaurante susţin că măsura va fi foarte greu de pus în practică şi că, oricum, nu va avea efectul scontat.

Măsura a fost anunţată de Gelu Ştefan Diaconu, şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), şi vine în contextul în care bacşişul a fost indicat drept una dintre cauzele pentru care inspectorii Direcţiei Antifraudă au închis mai multe magazine în ultimele săptămâni. Mai exact, pentru sume ce nu se regăseau în gestiune şi proveneau din bacşiş.

„Nu inventăm noi roata. Suma va fi inclusă pe bonul fiscal, fiscalizată separat pe casa de marcat, iar această sumă va fi impozitată doar cu impozitul pe venit, nu va constitui şi o bază de calcul a contribuţiilor (de pensii şi sănătate – n.r.). Şi sperăm să scoatem la vedere toate aceste sume“, a spus Diaconu pentru Hotnews.ro. El a mai afirmat că „va fi introdus caietul de bani personali“ fără să dea detalii.

Citeste mai departe pe adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie