Numele fostului presedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi mentionat in dosarul lui Sergiu Lucinschi

 

Sergiu Lucinschi, cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupție, a afirmat, într-o discuție cu omul de afaceri Alexandru Horpos, că tatăl său, Petru Lucinschi, fost președinte al Republicii Moldova, „a făcut toată combinația” pentru a interveni într-un dosar instrumentat de DIICOT.

dna1Potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Sergiu Lucinschi, acesta l-a asigurat pe Alexandru Horpos că va merge la Chișinău pentru a discuta cu tatăl său, iar apoi „îi va da semne procurorul”. Lucinschi făcea referire la procurorul DIICOT Remus Jurj, care îl ancheta pe Horpos într-un dosar penal.

Ulterior, în contextul în care aștepta remiterea unei sume de bani de la Horpos, Lucinschi i-a trimis acestuia un mesaj cu conținut amenințător: „Adi, salut! Vrei tu neapărat să mă spitalizezi la nebuni? Am și eu o limită, te rog să nu-ți bați joc că nu este bine. Sună-mă cu un răspuns concret pentru mâine”.

Pe 17 februarie 2015, la o zi după transmiterea SMS-ului, cei doi au avut o nouă întâlnire, în cadrul căreia Sergiu Lucinschi a cerut remiterea sumei de bani pretinse pentru a-și retrage plângerea penală împotriva lui Alexandru Horpos, iar acesta din urmă a cerut, la rândul său, să primească „un semn” de la procurorul de caz.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie