Cine este Marius Nica, noul ministru al Fondurilor Europene?

 

Marius Nica s-a născut pe 27 noiembrie 1980, a absolvit, în 2003, Academia de Informaţii, având şi o diplomă de masterat la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. Ulterior, a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009).

marius nicaDeşi nu este un nume cunoscut pe scena politică, Marius Nica a fost o lungă perioadă de timp consilierul Rovanei Plumb, actual ministru al Muncii.

Timp de cinci ani după terminarea facultăţii, Nica a fost ofiţer al Ministerului Apărării, iar în perioada 2008-2011 a fost consilier al Rovanei Plumb, la cabinetul ei de europarlamentar. În 2012, a urmat-o pe Plumb la Ministerul Mediului, apoi devenind secretar general în cadrul aceluiaşi minister, iar din martie 2014 – secretar general la Ministerul Muncii – toate sub conducerea Rovanei Plumb.

Mariu Nica a fost şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Loteriei Române, calitate pe care o menţionează în ultima sa declaraţie de avere din aprilie 2014, precizând că în anul fiscal anterior a încasat, în această calitate, suma de 3.595 de lei. Sorina Ionaşc, gandul.info

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie