Proiectul de lege privind conditionarea incheierii politei de asigurare obligatorie a locuintei printr-o inspectie de risc a fost adoptat de Camera Deputatilor

 

Incheierea contractului de asigurare obligatorie a locuintei impotriva dezastrelor naturale va putea fi conditionata, in anumite cazuri, de efectuarea unei inspectii de risc, se arata intr-un proiect de lege adoptat recent, prin vot final, de Camera Deputatilor. Totodata, actul normativ prevede ca, in cazul locuintelor care n-au asigurare obligatorie, nu se va putea incheia o asigurare facultativa.

asigurariModificarile la Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor au fost adoptate de Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala, in sedinta de miercuri, dupa ce Senatul s-a pronuntat asupra proiectului de lege inca din anul 2012. Asta inseamna ca, pentru a se aplica, legea mai trebuie doar sa fie promulgata de presedintele tarii si publicata in Monitorul Oficial.

In anumite cazuri (care nu sunt, totusi, exemplificate sau detaliate), este mentionat in actul normativ, incheierea politei de asigurare impotriva dezastrelor naturale (polita PAD) va putea fi conditionata, de catre Poolul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), de efectuarea unei inspectii de risc.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie