Cum vor influenta activitatea companiilor propunerile din noul Cod Fiscal?

 

Pe lângă deja celebrele reduceri de taxe anunţate de autorităţi, proiectele Codului fiscal şi al Codului de procedură fiscală prevăd multe alte modificări care vor influenţa activitatea companiilor în anii Bani si calculatorurmători. Cele două legi sunt pe circuitul de avizare, urmând să fie aprobate de executiv şi trimise Parlamentului, până la sfârşitul lunii martie

Proiectul Codului fiscal include modificări la toate capitolele. Capital a inventariat cele mai importante prevederi.

Impozitul pe profit

Companiile străine care au conducerea efectivă în România vor plăti impozitul pe profit în România. Prin urmare, companiile offshore care efectuează servicii către companii românești riscă impozitarea în România în situația în care conducerea efectivă este realizată din România. Sunt vizate, astfel, companiile care recurg la optimizarea fiscală agresivă.

Impozitul pe microîntreprinderi

Sistemul de impozitare a veniturilor microîntreprinderilor va avea cote diferenţiate în funcţie de numărul de angajaţi. Impozitul prevăzut este de 1% pentru microîntreprinderile care au peste doi angajaţi, inclusiv, 3% pentru cele cu un angajat şi 3% plus 1.530 lei pentru cele fără angajaţi. Totodată, proiectul arată că angajatul este persoana salariată cu normă întreagă.Microîntreprinderile nou înfiinţate ar urma să fie impozitate cu 1% în primii doi ani de activitate. Microîntreprinderile care nu mai îndeplinesc conditiile, vor plăti impozit pe profit din trimestrul în care nu le mai îndeplinesc, şi nu de la începutul anului aşa cum e în prezent.

Citeste mai departe pe capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie