Medierea unei fapte de furt – Speta

 

Medierea unei fapte de furt este posibila atunci cand faptuitorul doreste solutionarea amiabila a situatiei penale, solicita unui mediator acest lucru, si persoana vatamata, in urma demersurilor mediatorului accepta medierea si negociaza solutii amiabile la conflictul penal.

mediereAceasta este paradigma clasica a medierii unei infractiuni. Si bine ar fi ca suspectul/inculpatul sa apeleze la un mediator cat mai la inceputul procesului penal, asta pentru a fi timp pentru mediere, dar si pentru a invedera persoanei vatamate ca intradevar se doreste repararea raului produs in principal si in secundar scaparea de pedeapsa penala.

In toate cazurile medierea sub aspectul inlaturarii raspunderii penale este posibila nelimitat in timp pe tot parcursul procesului penal.

Medierea unui furt de portofel a fost solicitata la inceput de martie biroului meu. Din datele culese de la solicitantul medierii aflasem ca acesta sustrase un portofel cu o suma putin peste 100 de lei, si ca era in termenul de incerare, drept pentru care pedeapsa pentru acest furt era cu executare fara dar si poate.

Mediator Dorin Ilie

Citeste mai departe pe blog.mediatoru.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie