Holcim si Lafarge au ajuns la o intelegere privind noii termeni ai fuziunii lor

 

Producătorul elvețian de ciment Holcim și compania franceză Lafarge au ajuns la o înțelegere privind noii termeni ai fuziunii lor, stabilite în luna aprilie 2014. Scopul celor două entități este de a crea o afacere mondială uriașă, cu vânzări de peste 44 de miliarde de dolari pe an.

holcim romaniaÎnțelegerea inițială presupunea schimbarea unei acțiuni Lafarge pentru un titlu Holcim. În cursul zilei de vineri, cele două companii au stabilit ca nouă acțiuni Holcim să fie schimbate pentru zece titluri Lafarge.

Bruno Lafont, directorul general al Lafarge, a fost inițial desemnat să conducă noua entitate, dar noul în noul acord este prevăzut ca acesta să fie copreședinte, împreună cu actualul conducător al Holcim, Wolfgang Reitzle.

De asemenea, echipa de conducere a companiei Lafarge va propune directorul general, iar acesta va trebui aprobat de comitetul de conducere al Holcim. Numele celui care va avea funcția de director general al noii companii va fi dezvăluit în curând, potrivit Agerpres.

Acțiunile celor două companii au urcat la bursă vineri dimineața cu 3,6% (Lafarge) și 1,6% (Holcim). Mihaela Gîdei, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie