Parlamentul European a adoptat Regulamentul privind comisioanele interbancare pentru operatiunile de plata pe baza de card

 

In data de 10 martie 2015, in conformitate cu procedura legislativa ordinara prevazuta in articolul 294 al Tratatului de Functionare al Uniunii Europene, Parlamentul European a adoptat pozitia sa in prima lectura cu privire la parlament-ueproiectul de Regulament propus de Comisia Europeana privind comisioanele interbancare pentru operatiunile de plata pe baza de card (definit in continuare „Regulamentul”). Pentru ca Regulamentul sa fie adoptat este nevoie ca pozitia Parlamentului European sa fie aprobata de Consiliul Uniunii Europene. In situatia in care Consiliul Uniunii Europene accepta Regulamentul in forma aprobata in prima lectura, actul normativ este adoptat in forma propusa de Parlamentul European si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Regulamentul va realiza armonizarea comisioanelor interbancare percepute de prestatorii de servicii de plata care asigura transferul fondurilor de la platitori catre beneficiari.

Citeste mai departe pe juridice.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie