Regulile de contabilitate in partida simpla se modifica de la 1 martie 2015

 

Persoanele fizice vor conduce contabilitatea in partida simpla dupa noi reguli ce vor intra in vigoare pe 1 martie. Dispozitiile sunt cuprinse intr-un ordin al Ministerului Finantelor, recent publicat in Monitorul Oficial, care vine sa puna in aplicare unele dintre modificarile la Legea contabilitatii, introduse de la inceputul acestui an.

Bilant contabilOrdinul MFP nr. 170/2015, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 139 din 24 februarie 2015 si care se va aplica din 1 martie, cuprinde noi dispozitii referitoare la contabilitatea in partida simpla, care le vor inlocui de luna viitoare pe cele prevazute in Ordinul MFP nr. 1040/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice.

Documentul simplifica actualele reguli de contabilitate in partida simpla si aduce noutati in ceea ce priveste persoanele fizice autorizate.

In primul rand, actul normativ, care va intra in vigoare la 1 martie, stabileste ca reglementarile contabile privind contabilitatea in partida simpla se vor aplica de catre urmatoarele categorii de contribuabili:

  • persoanele fizice si asocierilor fara persoanalitate juridice, ale caror venituri sunt supuse impozitului pe venit in conformitate cu Codul fiscal, al caror venit net anual este determinat in sistem real, pe baza datelor din contabilitate, fiind obtinut din urmatoarele surse:
  1. activitati independente;
  2. cedarea folosintei bunurilor;
  3. activitati agricole, silvicultura si piscicultura.
  • persoanele sau entitatile care, prin actul normativ de infiintare, prin legi speciale sau prin alte acte normative, au obligatia tinerii contabilitatii in partida simpla, cu exceptia persoanelor juridice fara scop patrimonial.

Citeste articolul integral pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie