Elvetienii prefera Dacia

 

Vanzarile de autoturisme Dacia in Elvetia, au depasit vanzarile Seat, Mitsubishi, Alfa Romeo sau Porsche, ajungand la o cota de piata de aproximativ 2% din vanzarile grupului Renault. In 2011 numarul de masini Dacia vandute in Elvetia, s-a ridicat la 6.205, iar pana in luna septembrie a anului 2012 acesta a ajuns la peste 4.000.

Totusi Dacia nu a reusit sa intreaca vanzarile Renault, a caror cota se situeaza intre 5 si 6%, si nici pe cele ale liderului Volkswagen, care are o cota de piata de 10%.

Ziarul Le Temps caracterizeaza marca Dacia ca fiind ¨varful de lance al masinilor low-cost¨, si considera ca soferii elvetienii s-au alaturat celor europeni.

Andreas Burgener, seful SwissAuto, a afirmat ca desi piata elvetiana este una exigenta, Dacia a avut un succes surprinzator, remarcand ca acelasi lucru s-a mai intamplat cu cei de la Toyota, Volkswagen sau Skoda.
Intrebarea pe care si-o pun cei de la Le Temps este daca Dacia, ar putea sa depaseasca o parte a vanzarilor Renault. Grupul francez lucreaza, insa, „foarte bine” pentru a se asigura ca nu sunt vizati aceeasi clienti, afirma Burgener.

„Pe langa diferenta de pret, managementul jongleaza bine, prin introducerea de tehnologii noi la Renault si promovarea de tehnologii consacrate la Dacia”, a mai agaugat Burgener
Incepand cu anul 2012, Dacia are si un model care se adreseaza familiilor, Lodgy, care probabil nu va detrona Dusterul. SUV-ul genereaza 44% din vanzarile Dacia.
Dacia este vânduta în Elvetia din anul 2006 scrie Ziarul Financiar.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie