Secretele costisitoare ale configurarii unui Sandero 2

 

Dacia Sandero II

Cea mai ieftina versiune a noului Sandero costa 6.990 de euro cu TVA. Un pret tentant, nu-i asa, mai ales atunci când vine împanat cu vestea ca Dacia a ieftinit – cu putin – gama sa de segment B (de la 7.300 de euro).

Informatiile promovate de Dacia sunt, desigur, cele corecte. Iar faptul ca noul Sandero aduce (chiar si obligat) în echiparea standard sistemul ESP merita salutat. Doar ca, daca privim cu putin mai multa atentie oferta producatorului de la Mioveni, observam câteva lucruri interesante. Si mai putin placute.

Probabil ca nu mai mira pe nimeni ca versiunea de baza a unei masini – cu atât mai mult a uneia din aceasta categorie de pret – are o lista mai subtire de dotari. Uimitor este însa faptul ca, pentru a avea aer conditionat în noul Sandero e nevoie sa se achite un pret cu aproape 25% mai mare decât minimul intens mediatizat. Cum asa? Simplu. Cea mai ieftina versiune, Acces, costa, asadar, 6.990 de euro, dar nu are nici macar pe lista de optionale aerul conditionat. Pentru a putea avea acest sistem este necesara achizitionarea versiunii intermediare (Ambiance, 7.900 de euro), care îl ofera însa doar pe lista de optionale (la 780 de euro). Total ”distractie”: 8.680 de euro.

În atare situatie, aproape ca ar fi indicat sa ne mai scotocim de câteva sute de euro – 320, mai exact – pentru a achizitiona versiunea de top, Laureate. De ce am face asta? Pentru ca, în schimbul sumei respective vom primi, suplimentar fata de Ambiance: mânerele usilor si carcasele oglinzilor (electrice) vopsite în culoarea caroseriei, trei tetiere spate reglabile, computer de bord, proiectoare de ceata, volan, scaun sofer si centuri de siguranta fata reglabile pe înaltime.

Si acum o veste pentru cei care visau la noile dotari ”de fite” oferite de Dacia: absolut toate sunt plasate pe lista de optionale în dreptul versiunii de top. Asa ca privilegiul de a plati o suta de euro pentru o cotiera fata montata în fabrica, patru sute pentru sistemul cu touchscreen MediaNav (inclusiv hartile Europei) ori pentru pachetul care contine senzori de parcare spate si cruise- control costa fix 9.000 de euro. În cel mai fericit caz.

Cristian Ionescu, Adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie