Cartile si biletele la concerte sau la teatru s-ar putea scumpi cu 5% daca proiectul timbrului cultural trece de Camera Deputatilor

 

Cărţile şi biletele la concerte sau la teatru s-ar putea scumpi, în medie cu 5%. Un proiect de lege naşte controverse. Iubitorii de artă ar fi nevoiţi să suporte timbrul cultural. Mai mulţi parlamentari vor să înlocuiască actualul timbru carti, bibliografieliterar. Proiectul de lege a fost deja adoptat tacit de Senat. Editurile şi producătorii de spectacole gândesc în perspectivă: dacă legea se aplică în aceasta formă, nu au nicio garanţie că-şi vor recupera vreodată banii investiţi. Timbrele culturale trebuie plătite în avans.

Timbrul cultural vizează 8 categorii. Federaţia Editorilor din România, Asociaţia Producătorilor şi Organizatorilor de Spectacole si Uniunea Producatorilor de Fonograme din România sunt împotriva „taxei pe cultură”. Impactul negativ pe care l-ar avea o astfel de lege înseamnă stagnarea dezvoltarii economice şi culturale.

Dacă proiectul de lege ar trece de Camera Deputaţilor, s-ar ajunge la un adevarat dezastru. Până acum, timbrul cultural reprezenta 2%.

Timbrul de un leu ar urma să fie pus pe fiecare carte în parte.

Dar la fel ar afecta şi industria muzicală.

Directorii de teatre nu doresc să comenteze încă pe marginea propunerii de lege. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie