Fanuta Lisman despre activitatea membrilor CdM: „de acum incolo marturisesc ca n-as mai face aprecieri la adresa colegilor”

 

Mediatorul autorizat Fanuta Lisman si-a inregistrat candidatura pentru calitatea de membru in Consiliul de Mediere in data de 5 februarie 2014.

Fanuta LismanFanuta Lisman a absolvit in 1995 Facultatea de Teologie – Asistenta Sociala din cadrul Universitati Bucuresti, in 2010 Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative Specializare Drept din cadrul UCDC Bucuresti.

Fanuta Lisman este mediator autorizat din 2010 si formator in mediere acreditat de Consiliul de Mediere in 2013.

Redactor MediereNet.ro: De ce doriti sa candidati pentru o functie in Consiliul de Mediere?

Fanuta Lisman: Pentru schimbare, pentru schimbarea perceptiei asupra medierii, pentru schimbarea perceptiei in ce priveste calitatea serviciilor de mediere. In principiu candidez pentru schimbare la nivelul Corpului Profesional in ideea de a ajunge la o colaborare in mod real intre membrii Consiliului de Mediere si Corpul Profesional. Sunt multe lucruri la care ma gandesc si pe care le-am avut in vedere atunci cand m-am decis sa candidez printre care si faptul ca am constientizat ca avem nevoie mai degraba de un Consiliu de Mediere care sa isi asume un rol de facilitator la nivelul profesiei, profesie care este intr-un proces de dezvoltare fireasca.

RM: Cum evaluati activitatea fostilor membri ai Consiliului de Mediere?

F.L.: Sa zicem ca am facut aceasta evaluare de-a lungul timpului pana la acest moment, de acum incolo marturisesc ca n-as mai face aprecieri la adresa colegilor. Cata vreme imi doresc schimbare inseamna ca sunt lucruri care trebuie schimbate.

RM: Ce ati facut pana acum pentru mediere si pentru mediatorii din Romania?

F.L.:O sa incep din anul 2010. Sunt patru ani plini de cand in biroul de mediator am dobandit experienta medierilor pe diferite domenii. Aceasta experienta m-a ajutat in nenumarate situatii ca la iesirile publice pe care le-am avut: emisiuni TV sau emisiuni de radio, in intalniri cu magistratii sa pot impartasi un punct de vedere al practicianului, al profesionistului. Am promovat medierea la nivelul la care am avut posibilitatea, fie prin proiectele organizate in cadrul asociatiei, fie individual pe promovare online sau chiar personal.

RM: Ce aveti de gand sa faceti pentru mediatori, in situatia in care acestia va vor acorda votul?

F.L.:La acest moment sunt teme majore care preocupa profesia si nu-mi propun sa-mi impun un punct de vedere, chiar daca am opinii conturate sub unele aspecte, imi propun mai degraba sa fiu un facilitator in cadrul Corpului Profesional astfel incat sa reusim sa ajungem la un numitor comun in privinta organizarii Corpului Profesional (aceasta este una din teme), in privinta formarii mediatorilor. Sunt lucruri pe care le am in vedere tocmai ca sa depasim aceasta situatie. De asemenea un alt subiect este statutul. Consider ca trebuie sa fie pe agenda noului Consiliu de Mediere adoptarea unui statut, sigur, doar cu consultarea mediatorilor in prealabil si cred ca prioritar este sa armonizam cadrul legislativ de asa maniera incat sa genereze medieri.

RM: Cum va caracterizati d-voastra ca si mediator?

F.L.:Un mediator perseverent, optimist, convins ca medierea va functiona, ca vom avea un Corp Profesional bine definit, un mediator care vrea sa traiasca din mediere, un mediator perseverent convins ca va ramane in mediere multa vreme de acum incolo.

Seria de interviuri cu candidatii la alegerile CdM reflecta intru totul declaratiile telefonice ale acestora

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie