7 ani si 8 luni de inchisoare pentru fostul presedinte al CJ Arges, Constantin Nicolescu. Sentinta este definitiva

 

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș, Constantin Nicolescu, a fost condamnat joi la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul privind fraude cu fonduri europene, sentința Curții de Apel București fiind definitivă.

constantin nicolescu1Instanța l-a condamnat pe Nicolescu pentru fraude cu fonduri europene, luare de mită și instigare la abuz în serviciu, achitându-l în schimb pentru acuzația de fals intelectual. Pe lângă pedeapsa la închisoare cu executare, inculpatul a primit o pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi, pe o perioadă de 5 ani.

În cazul omului de afaceri Cornel Penescu, aflat deja în penitenciar în urma sentințelor primite în alte dosare de corupție, Curtea de Apel Pitești a decis condamnarea la 4 ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 10 ani.

În același dosar, Grigore Dobre, asociat și administrator la SC Zeus SA Pitești, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare și 5 ani interzicerea unor drepturi.

Câte 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 4 ani, au primit fostul primar al municipiului Curtea de Argeș, Gheorghe Nicuț, primarul municipiului Câmpulung Muscel, Călin Ioan Andrei, primarul comunei Budeasa, Ion Ștefan, primarul comunei Stâlpeni, Ion Popa, și Florian Despan, director executiv al Direcției pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Regională din cadrul CJ Argeș.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie