Seful IPJ Timis, Sorin Muntean si adjunctul Florin Bolbos retinuti de DNA

 

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș, comisar-șef Sorin Muntean, și adjunctul său, comisar-șef Florin Bolbos, au fost reținuți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

catuseCei doi sunt acuzați de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

La intrarea la DNA Timiș, unde au fost audiați, ambii au declarat că nu știu de ce au fost aduși și că așteaptă să afle care sunt acuzațiile.

Pe parcursul zilei, procurorii anticorupție au ridicat documente și aparatură IT de la mai multe instituții.

Direcția Națională Anticorupție a informat, luni dimineață, că sunt efectuate percheziții în opt locații situate în județele Timiș și Arad, din care cinci sunt instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 — 2014. În cursul zilei de 19 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații situate în județele Timiș și Arad, din care 5 sunt instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

Potrivit unor surse judiciare, în dosar este vorba de infracțiuni de trafic de influență, abuz în serviciu, șantaj și ar fi implicați primarul din Recaș, Pavel Teodor, comisar-șef de poliție Sorin Petru Muntean, inspector-șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, omul de afaceri Gelu Milutinovici și prefectul Eugen Dogariu.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie