Instanta suprema a reluat dezbaterile in dosarul de coruptie al fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi

 

Fostul director economic din Ministerul Tineretului şi Sportului, Paul Diaconu, inculpat în dosarul Monicăi Ridzi, a spus, luni, la o nouă audiere la instanţa supremă, că fostul ministru i-a spus că organizarea evenimentului de 2 Mai din 2009 este o chestiune politic asumată.

ridziCompletul de cinci judecători al instanţei supreme a reluat, luni, dezbaterile în dosarul de corupţie al fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi, aflat în faza apelurilor, după ce o primă instanţă i-a condamnat la pedepse cu executare sau suspendare pe toţi cei din dosar.

La termenul de luni al procesului, doi dintre inculpaţi – fosta consilieră a lui Ridzi, Ioana Elena Vârsta, şi fostul director general al Direcţiei Generale Economice şi Resurse Umane a MTS (martie – septembrie 2009) Paul Diaconu – au dat noi declaraţii în cauză.

Diaconu a recunoscut că a greşit şi a pus acţiunile sale pe seama îndemnurilor şi asigurărilor date de fostul ministru.

„Prima faptă pe care mi-o reproşez a fost că l-am ajutat pe inculpatul Iacobescu (Bogdan Petre Iacobescu, asociat şi administrator la firmele contractate pentru organizarea evenimentelor, n.r.), la cererea doamnei Vârsta, să întocmească oferta tehnică pentru evenimentul de la Costineşti. Am purtat discuţii atât cu doamna Ridzi, cât şi cu şefa de cabinet, doamna Cazan, le-am spus să oprim această achiziţie, întrucât nu mai este timp, dar doamna Ridzi a zis că este imposibil, că este un act asumat în faţa Guvernului sau a partidului, nu mai ştiu. Afirmaţia s-a dovedit reală, deoarece în câteva zile s-a schimbat un articol din actul normativ de înfiinţare a ministerului, pentru a putea organiza acest eveniment”, a declarat Diaconu în faţa judecătorilor ICCJ.

Acesta a mai arătat că îşi reproşează faptul că a acceptat să facă parte din comisia de recepţie, în condiţiile în care nu avea experienţa necesară şi nici nu mai făcusem parte dintr-o astfel de comisie.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie