Tribunalul Bucuresti a admis propunerea de arestare a celor doi experti din dosarul lui Marian Oprisan

 

Expertele Ileana Roxana Cernea (Pintea) și Elena Valentina Mușuroiu din dosarul în care este judecat de mai mulți ani președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Marian Oprișan, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce Tribunalul București a admis propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

ciocan si catuseDecizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Procurorii DNA au dispus sâmbătă reținerea celor două experte.

Potrivit unui comunicat al DNA, au fost reținute Ileana Roxana Cernea (Pintea), expert financiar contabil desemnat de instanță, pentru favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual, Elena Valentina Mușuroiu, expert parte, pentru complicitate la favorizarea făptuitorului și la abuz în serviciu.

DNA precizează că Ileana Cernea (Pintea) a fost desemnată de către instanța de judecată, în 10 iunie 2014, pentru a efectua expertiza financiar-contabilă în dosarul nr. 271/231/2010 al Judecătoriei Cluj Napoca — Secția Penală, având ca obiect judecarea unui dosar finalizat cu rechizitoriu de procurorii anticorupție și trimis spre judecare la 5 iunie 2006 (n.r. — președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan și alți cinci inculpați). Dosarul a fost strămutat de mai multe ori, în prezent fiind în curs de judecare, în primă instanță, la Judecătoria Cluj Napoca.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie