2015 – Anul in care profesia de mediator poate capata identitate si structura
La noua ani de la aparitia legii medierii in Romania este momentul examenului maturitatii pentru profesia de mediator.
Examenul maturitatii se prezinta sub forma deciziei colegilor mediatori din momentul cand, prin manifestarea acestora de vointa, vor alege o continuare a unei organizari nefiresti si desuete a profesiei sau vor opta pentru o viziune de organizare a corpului profesional la nivel judetean, dovedita ca eficace si sustenabila.
Anul 2015 este anul in care profesia noastra poate capata identitate si structura, lasand in urma dezvoltarea haotica si inertiala a unui sistem care a dovedit rezistenta si ineficienta.
Este timpul ca imaginea mediatorilor sa devina clara, astfel incat acestia sa fie acceptati ca profesie cu identitate proprie, deziderat ce se poate atinge doar printr-o organizare proprie sustenabila nationala la nivelul fiecarui judet.
Este necesar ca profesia sa-si schimbe din temelie organizarea si sa aleaga o structura bazata pe vointa larga a profesionistilor, sa-si creeze in teritoriu organisme de reprezentare capabile sa decida si sa mandateze la nivelul intregii tari persoane dispuse sa gestioneze profesia.
Este momentul ca mediatorii sa devina parteneri ai societatii civile si sa contribuie la functionarea acesteia prin facilitarea raporturilor sociale, identificandu-se cu profesiile utile social, dar in egala masura sa beneficieze de sprijinul societatii prin integrarea mediatorilor in angrenajele societatii, beneficiind de statut propriu, fiindu-le recunoscute meritele si fiind rasplatiti pe masura capacitatii lor.
Citeste mai departe pe mugurmitroi.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!