Analisti: 2015 ar putea fi un an bun pentru anumite actiuni, inclusiv pentru unele romanesti

 

Jucătorii la marile burse ale lumii, ca şi cei de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) par să nu fie prea îngrijoraţi de scenariul potrivit căruia acţiunile ar urma să sufere corecţii semnificative, după ce au înregistrat cotaţii maxime în anul 2014 şi în cei anteriori. Dimpotrivă, 2015 ar avea şanse să fie un an şi mai bun pentru anumite acţiuni, inclusiv pentru unele româneşti. Cu toate acestea, şi prudenţa şi conservarea câştigurilor anterioare sunt variante bune, în funcţie de toleranţa la risc a investitorilor, spun analiştii consultaţi de ECONOMICA.NET.

bursa urcare actiuniAcţiunile câştigătoare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) vor fi „tot din domeniul energetic – sectorul utilităţi, acestea fiind si cele care ar putea acorda cele mai mari randamente ale dividendului. Am aşteptări bune de la Transgaz (TGN), iar Nuclearelectrica (SNN) ar putea recupera o bună parte din corecţia înregistrata anul acesta”, a răspuns Simion Tihon, broker al Prime Transaction, la întrebările ECONOMICA.NET. Prime Transaction se află în primul eşalon al caselor de brokeraj şi a intermediat tranzacţii de aproape 170 de milioane de lei la BVB, în 2014.

Transelectrica (TEL) este de asemeni o acţiune care continuă să fie promiţătoare, iar Electrica (EL) merită atenţie, potrivit altor analişti.

„Am putea vedea şi o creştere a interesului pentru acţiunile bancare. Sectorul bancar ar putea deveni interesant, în 2015, după provizioanele făcute în 2014 şi în contextul unei politici de stimulare mai agresivă a Băncii Centrale americane (BCE), a adăugat Simion Tihon.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie