Numarul de turisti nerezidenti cazati in hoteluri si pensiuni turistice in perioada 1 ianuarie 30 septembrie 2014: 1.481.300

 

În perioada 1 ianuarie 30 septembrie 2014, numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în hoteluri şi pensiuni turistice a fost de 1.481.300, iar totalul cheltuielior efectuate de aceştia a însumat 3,73 miliarde de lei, arată datele INS.

bagaje pasageri, turistiGermania, Italia, Israel, Franţa şi SUA sunt ţările care au trimis cei mai mulţi vizitatori străini în România în 2014, după cum indică datele aferente primelor zece luni din an, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Concret, 41% din vizitatorii străini care s-au cazat în unităţile turistice din România au provenit din aceste prime cinci ţări din top.

Următoarele locuri în clasamentul ţărilor furnizoare de turişti străini îl ocupă Ungaria, Marea Britanie, Spania, Polonia şi Austria.

Au cheltuit mai mult, dar balanţa e tot pe deficit

Vizitatorii străini au cheltuit cu 23% mai mult în România, în primele 10 luni faţă de perioada similară a anului trecut. În această perioadă s-au cazat în structurile turistice din ţară 1,6 milioane de vizitatori străini, număr mai mare cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut.

Citeste mai departe pe adevarul.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie