Euroins Romania si-a majorat capitalul social

 

Euroins România a finalizat cea de-a doua etapă a creşterii de capital de 100 milioane de lei, în conformitate cu decizia luată de acţionari în aprilie, operaţiune în urma căreia capitalul social al asigurătorului a ajuns la 220 milioane de lei, de la 120 milioane de lei înainte de majorare.

euroins romaniaCompania precizează într-un comunicat: „Euroins România a finalizat cea de-a doua etapă a măririi de capital programată pentru 2014, în conformitate cu decizia luată la Adunarea Generală a Acţionarilor din aprilie 2014. Astfel, mărirea de capital în cele două tranşe totalizează 20 de milioane de euro. Ca urmare a acestei operaţiuni, capitalul social total al Euroins România depăşeşte valoarea de 220 de milioane de lei. Ultima mărire de capital a avut loc în iunie, cu valoarea de 50 de milioane de lei”.

Euroins România a fost înfiinţată în anul 1994 sub denumirea Asitrans şi practică numai asigurări generale.

În 2013, potrivit datelor Eurohold, citate de Mediafax, Euroins România a înregistrat subscrieri de 504,8 milioane de lei, în creştere cu 13,5% faţă de anul precedent, compania plasându-se în primele zece companii de asigurare, după volumul subscrierilor.

Anul trecut, societatea a raportat pierderi de 19,8 milioane de lei, de la profit de 6,75 milioane de lei în 2012.

„Această a noua mărire de capital, realizată de când Euroins Insurance Group (EIG) a preluat Euroins România în 2007, duce valoarea totală a investiţiilor în subsidiara din România la aproape 70 de milioane de euro, plasând grupul financiar din Bulgaria în top 5 cei mai mari investitori pe piaţa românească a asigurărilor”, se mai spune în comunicat.

Acţionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) – 92,3% şi mai multe persoane fizice şi juridice, care împreună controlează titluri, reprezentând 7,7% din capitalul social. bursa.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie