SIF Banat Crisana sisteaza plata dividendelor in perioada 23 decembrie 2014 – 31 ianuarie 2015

 

SIF Banat Crișana (SIF1) informează acționarii că în perioada 23 decembrie 2014 – 31 ianuarie 2015 sistează temporar plata dividendelor, având în vedere desfășurarea procesului de inventariere a patrimoniului societății, în conformitate cu prevederile legale, spune un comunicat al emitentului semnat de vicepreşedintele Consiliului de Administraţie Ştefan Dumitru, publicat astăzi pe portalul societăţii de investiţii financiare şi notificat Bursei.

SIF Banat CrisanaDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) derulează o investigaţie într-un caz în care acuză acuză conducerea SIF1 de a se fi constituit într-un grup infracţional organizat vizând obţinerea de sume de bani din patrimoniul acestei societăţi de investiţii financiare şi SIF Muntenia (SIF4), prin delapidarea acestora.

Fondurile erau sustrase prin intermediul unor societăţi nerezidente (offshore) controlate de către membrii grupului direct sau prin persoane interpuse, spun procurorii DIICOT care au organizat la începutul acestei luni 31 de percheziţii domiciliare şi a audiat 25 de persoane în acest caz. Preşedintelşe CA Dragoş Bîlteanu se află în arest începând cu data de 10 decembrie a.c. pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, există suspiciuni că membrii grupului infracţional organizat s-ar fi implicat şi în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital, tranzacţii de la jumătatea lui septembrie 2013 fiind de natură să dea semnale false către investitorii de pe bursă. Activitatea de tranzacţionare care ar fi afectat mecanismele de piaţă a fost adusă în atenţia DIICOT încă de la sfârşitul anului trecut printr-o sesizare a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), conform declaraţiilor pentru Curierul Naţional a vicepreşedintele instituţiei, Mircea Ursache. Potrivit acestuia, transferurile din datele de 12-13 septembrie 2013 şi 16 septembrie 2013 au fost identificate de supravegherea în timp real a ASF, fără a fi făcute la sesizarea unor persoane din piaţă. Adrian Panaite, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie