Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin cercetat sub control judiciar

 

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, va fi cercetat sub control judiciar de procurorii DNA pentru fapte de corupție legate de direcționarea unor alocări bugetare către unități administrativ-teritoriale din județ în vederea finanțării contractelor pe care le avea în derulare cu o firmă de casă. Aceleași surse spun că în dosar au fost reținute 4 persoane.

Titu BojinTitu Bojin a fost adus cu mandat miercuri seară la sediul DNA din Capitală după ce procurorii au efectuat mai multe percheziții în București și 11 județe, din care 20 de instituții publice. Ei au verificat şi Direcţia Apelor Banat şi cea de Drumuri şi Poduri, companii prin care Titu Bojin ar fi derulat contracte atribuite ilegal, prin încredinţare directă şi la sume foarte mari.

Principalul complice al lui Bojin a fost consilierul judeţean Marcel Mihoc, dar şi fostul şef al Muzeului Bănăţean sau 17 primari din judeţ au participat la fraude.

Potrivit DNA, şeful CJ Timiş şi consilierul judeţean Marcel Mihoc l-ar fi ajutat pe patronul firmei Ecomet West, George Didilă, să obţină contracte cu mai multe primării şi instituţii publice din Timiş şi alte judeţe. Contractele ar fi fost încheiate prin încredinţare directă la preţuri foarte mari, susţin procurorii.

Prejudiciul depăşeşte 300.000 de mii de lei. E vorba de contracte încheiate cu primăriile din Recaş, Buziaş, cu Administraţia Bazinală a Apelor Banat, cu Muzeul Satului Bănăţean, depourile din Timişoara şi din alte oraşe. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie