Caz unic in istoria parlamentului. O greseala de calcul a dus la neincuvintarea arestarii preventive a deputatului Catalin Teodorescu

 

Deputatul Cătălin Teodorescu este la un pas de a ajunge în arest. Plenul Camerei ar urma să repare marţi greşeala de vot de săptămâna trecută şi să încuviinţeze cererea DNA de arestare preventivă pentru fapte de corupţie. Este un caz unic în istoria parlamentului, când o greşeală de calcul a voturilor trebuie să fie îndreptată şi răstoarnă astfel sensul unei decizii.

parlamentariCalculele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor au răsturnat rezultatul votului şi au dat undă verde arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu. Practic, deputaţii jurişti au stabilit că la şedinţa de săptămâna trecută s-a greşit la prezenţă şi că, de fapt, sensul votului a fost pentru cererea DNA de ridicare a imunităţii.

Este varianta pe care au preferat-o deputaţii majorităţii, pentru că mai există şi posibilitatea reluării votului.

Vinovat pentru greşeală este secretarul general al Camerei, Marcel Ciolacu de la PSD. El a trecut un deputat absent ca fiind prezent. În felul acesta, Cătălin Teodorescu a fost salvat de un coleg care nu era în sală.

Liberalii i-au cerut lui Ciolacu să-şi dea demisia din funcţie şi, pentru mai multă siguranţă, ar fi preferat reluarea votului.

Deputatul PDL Cătălin Teodorescu a fost pus, miercurea trecută, sub control judiciar de către procurorii DNA şi are interdicţie de a părăsi ţara. DNA ceruse arestarea lui pentru fapte de corupţie în dosarul fostului şef al DIICOT Alina Bica, privind despăgubirea acordată de ANRP pe un teren supraevaluat din Capitală. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie