Scad preturile la roaming

 

Sefii celor mai mari operatori de telecomunicatii din România considera ca piata europeana se va îndrepta catre servicii gratis de roaming, iar operatorii sunt pregatiti pentru acest lucru chiar daca au contacte cu piete diferite de dezvoltare.

‘Cred ca este timpurie o astfel de discutie pentru ca noi operam pe piete diferite de dezvoltare. Cu toate acestea cred ca este important sa ne miscam liber în piata europeana’, a declarat, marti, Stefanos Theocharopoulos, CEO Cosmote & Romtelecom, într-o conferinta privind tendintele evolutiei tehnologice din piata.

Seful Orange România, Jean-François Fallacher, a mentionat ca operatorul este pregatit pentru aceasta inititiava, mergând în aceeasi directie cu intentiile Comisiei Europene.

‘Comisia Europeana joaca un rol important si corect pentru oferirea de servicii de roaming la costuri extrem de reduse, poate chiar gratis, iar Orange este pregatita pentru acesta initiativa si merge în aceeasi directie’, a spus Fallacher. La rândul sau, seful Vodafone România, Inaki Berroeta, a afirmat ca reglementatorii merg în aceeasi directie cu operatorii si este importanta oferirea serviciilor de voce, dar si de date în roaming la costuri reduse.

Întrebati de motivul pentru care piata telecom din România nu a fost atractiva pentru intrarea unui nou operator, în pofida numeroaselor intentii anuntate în decursul acestui an odata cu lansarea licitatiei de spectru, operatorii considerând ca piata locala are deja nume mari în domeniu, iar pentru un nou jucator ar fi reprezentat o mare provocare.

‘Piata telecom din România are deja nume mari, este o piata bine penetrata si competitiva cu investitii ridicate, infrastructura bine pusa la punct si de aceea si cred ca pentru un nou operator ar fi reprezentat o mare provocare’, a spus seful Orange România, Jean-François Fallacher.

Reprezentantul Vodafone considera ca pretul unei licente este doar partea vizibila a unei investitii, ceea ce urmeaza fiind investitiile costisitoare în retele, în timp ce seful Cosmote & Romtelecom a aratat ca o noua intrare pe piata telecom reprezenta un cost imens datorita investitiilor extrem de ridicate.

Întrebati ce fel de telefoane mobile utilizeaza si când vom asista la intrarea iPhone 5 în România, sefii celor trei mari operatori au spus ca decizia pentru iPhone apartine Apple, iar CEO al Orange România a afirmat ca foloseste un iPhone 4S, Inaki Berroeta, seful Vodafone, un iPhone 4S si un Samsung Galaxy S3, în timp ce CEO al Cosmote România&Romtelecom detine un iPhone 4.

Pentru meciul de fotbal din aceasta seara, România-Olanda, toti cei trei reprezentanti ai operatorilor telecom au oferit un pronostic favorabil României.

Capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie