Un nou Regulament de alegere a membrilor Consiliului de Mediere. Propunerile Asociatiei Mediatorilor Galati

 

ASOCIAŢIA MEDIATORILOR GALAŢI

Asociatia Mediatorilor GalatiNr. 80/25.11.2014

Către

CONSILIUL DE MEDIERE,

Asociaţia Mediatorilor Galaţi a dat curs convocării Consiliului de mediere prin hotărârea nr. 38/O/26.10.2014 și a coordonatorului comisiei consultative a corpului profesional al mediatorilor prezentându-se prin reprezentantul său, președintele Constantin Asofronie, la ședința din data de 15.11.2014 la sediul consiliului în București. Din păcate, nu s-a prezentat un proiect de Regulament pentru organizarea alegerilor la punctul 1 al ordinii de zi, exprimându-se de căte unii participanți numai poziții generale, personale sau ale asociațiilor, urmând a se relua discuțiile la o viitoare ședință.

Reprezentantul A.M.G. a prezentat o serie aspecte care să fie analizate de consiliu și comisie, prezentate într-un articol anterior și consemnate în PV al ședinței comisiei consultative.

Plecând de la Regulamentul privind alegerea membrilor Consiliul de mediere adoptat prin Hotărârea CM nr. 2669/16.09.2011, repetăm solicitările de modificare neonorate din adresa noastră nr. 26/29.09.2011, susținute atunci de încă 7 asociații, pentru a putea lucra la noul regulament:

Elininarea definiției ilegale a Consiliului de mediere din Art. 1 ”(1) Consiliul de mediere este autoritatea naţională de reglementare şi control în domeniul medierii.”

Solicităm folosirea definiției din art. 17 (1) din legea 192/2006: “Art. 17. – (1) În vederea organizării activităţii de mediere se înfiinţează Consiliul de mediere, organism autonom cu personalitate juridică, de interes public, cu sediul în municipiul Bucureşti.” şi din art. 1 din ROF modificat prin H CM 2247/29.07.2011, cu definiţie similară.

Soluția mai simplă este eliminarea întregului alin. (1), păstrându/se formularea legală din alin.(2).

Eliminarea condiției ilegale impuse candidaților la art. 2 (2), care se repetă o referinţă la o prevedere inclusă abuziv în art. 5 alin.(2) lit.b) din ROF adoptată prin Hotărârea CM nr. 2.247 din 29.07.2011, prin care se îngrădeşte dreptul mediatorilor autorizaţi să candideze şi să fie aleşi: “să dețină minimum 80 de ore pregătire suplimentară în domeniul medierii conflictelor, acoperind disciplinele din standardul de formare iniţialã a mediatorului, dintre care cel puţin 40 de ore de formare în mediere;”

Citeste mai depate pe mediereagalati.wordpress.com

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie