Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a amanat cu o saptamana discutarea cererilor DNA privind arestarea preventiva a deputatilor Catalin Teodorescu si Marko Attila

 

Deputații juriști au amânat, miercuri, cu o săptămână discutarea cererilor DNA privind arestarea preventivă a deputaților Cătălin Teodorescu şi Marko Attila, formulate de procurori în dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica.

comisia de revizuire a constitutieiCiprian Nica, vicepreşedinte al Comisiei Juridice, a explicat că decizia de amânare a cererilor privind încuvinţarea arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu şi Marko Attilo a fost luată având în vedere timpul scurt avut la dispoziţie, solicitările ajungând marţi la Cameră.

Nica a arătat că Marko Attila are un proces în Ardeal şi „fizic, era imposibil să fie azi la Bucureşti”, iar Cătălin Teodorescu, prin avocatul său, a cerut un nou termen pentru că „au fost instiinţaţi prea târziu şi le-a fost imposibil să studieze materialul astfel încât să-şi facă apărarea”.

„Comisia a considerat normal să se dea un nou termen”, a spus Nica, adăugând că va sugera Biroului permanent să stabilească un nou termen, cel mai probabil marţea viitoare.

Deputatul Cătălin Teodorescu a declarat, la rândul său, că amânarea dezbaterii de către Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a cererii de încuviinţare a arestării sale preventive a fost amânată pentru a le da posibilitatea celor implicaţi în dosar să studieze probele.

‘Nu am solicitat eu amânarea, ci colegul din dosar (n.r. – Marko Attila Gabor) nu a putut participa. Era normal să existe această amânare. Nu am apucat să vedem dosarul. A venit ieri la ora 15,00 şi nu am apucat să vedem probele. Este normal să existe această amânare. Trebuie să vedem probele mai întâi. Din câte ştiu eu, în ceea ce mă priveşte, nu există decât unica probă că am făcut parte din acea comisie’, a declarat Teodorescu la Parlament. Iulian Tudor, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie