Alternative la creditul Prima Masina

 

Alpha Bank, CEC Bank si Banca Transilvania, sunt bancile care percep cele mai mici dobânzi la creditele standard pentru achizitia unui autovehicul nou. Rata pentru un credit de 45.000 de lei (echivalentul a 10.000 de euro) contractat pe o perioada de cinci ani porneste de la 880 de lei.

chei de masina, programul prima masinaDobânda efectiva practicata de Alpha Bank este de 7,5% pe an pentru un credit auto, iar pentru un credit de 45.000 de lei suma rambursata de client în cei cinci ani de contract ajunge la 53.600 de lei. Rata lunara este de 880 de lei, potrivit datelor agregate de portalul financiar conso.ro.

Spre comparatie, un credit de valoare asema­natoare prin programul Prima masina, prin care statul va garanta jumatate din creditul bancar contractat pentru achizitia unui autoturism nou, are o dobânda efectiva de 5,15% pe an, astfel ca rata lunara este de aproximativ 850 de lei, iar costul total ajunge la circa 51.200 de lei. Practic, clientul face o economie de 2.500 de lei pe parcursul celor cinci ani de contract.

În conditiile în care rata dobânzii sau rata lunara reprezinta foarte des criteriul de departajare a ofertelor atunci când o persoana compara costul creditelor, analistii avertizeaza ca ambele sunt la fel de înselatoare. „În mod normal un client trebuie sa se uite la dobânda anuala efectiva atunci când alege sa ia un credit auto, întrucât creditele de acest fel pot avea si costuri aditionale. Vom avea de platit obligatoriu o asigurare CASCO, pe lânga cea RCA, si pot fi si comisioane lunare“, a spus Liviu Andrei, director executiv al brokerului de credite Alliance Finance. Liviu Popescu, zf.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie