Consiliul Superior al Magistraturii a incuviintat arestarea preventiva a sefei DIICOT, Alina Bica

 

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviintat vineri arestarea preventiva a sefei DIICOT, Alina Bica, cercetata penal de DNA pentru abuz în serviciu.

alina bica„În sedinta din data de 21 noiembrie 2014, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviintat arestarea preventiva a doamnei Bica Alina Mihaela, procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Hotarârea Sectiei pentru procurori a CSM a fost luata în baza art. 42 alin. 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, si art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare. Solicitarea a fost prezentata Sectiei pentru procurori a Consiliului de catre Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie — Directia Nationala Anticoruptie — Sectia de Combatere a Coruptiei”, se arata într-un comunicat al CSM remis vineri AGERPRES.

Sectia pentru procurori a CSM a revenit astfel asupra deciziei luate joi, când a avizat retinerea pentru 24 de ore si doar arestarea la domiciliu a sefei DIICOT.

În consecinta, Alina Bica va fi prezentata judecatorilor de la Înalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

De asemenea, în instanta vor fi duse cu propunere de arestare preventiva si alte persoane retinute joi de DNA, respectiv Emil Nutiu, expert evaluator; Lacrimioara Alexandru si Dragos Bogdan, membri ai aceleiasi comisii din cadrul ANRP.

În acelasi dosar, mai sunt cercetati penal deputatul UDMR Marko Attila, pentru abuz în serviciu, si omul de afaceri Stelian Gheorghe, în cazul celui din urma fiind impusa masura controlului judiciar.

Alina Bica a fost retinuta joi seara de procurorii DIICOT, fiind acuzata de abuz în serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie