Klaus Iohannis validat de Curtea Constitutionala in functia de presedinte al Romaniei. Traian Basescu a luat parte la eveniment

 

Curtea Constitutionala a adoptat, vineri, hotarârile de validare a rezultatului alegerilor prezidentiale si a alegerii lui Klaus Iohannis functia de presedinte al României, iar la ceremonia solemna de validare au participat presedintele ales si presedintele în functie, Traian Basescu.

klaus iohannis 1Curtea Constitutionala a anuntat, în sedinta solemna, validarea alegerii lui Klaus Iohannis în functia de presedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i înmânat presedintelui ales.

Ceremonia a început cu intonarea imnului national.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a citit actul de validare a rezultatului alegerilor, un exemplar fiindu-i înmânat apoi presedintelui ales.

Anterior, Curtea Constitutionala a adoptat, în unanimitate, doua hotarâri, una pentru validarea rezultatului alegerilor prezidentiale, iar cea de a doua pentru validarea alegerii în functia de presedinte a lui Klaus Iohannis.

Iohannis: Voi fi presedintele care respecta Constitutia în litera si spiritul ei

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, în fata membrilor CCR, la ceremonia de validare a mandatului, la care a participat si presedintele în exercitiu, Traian Basescu, ca va fi un sef de stat care respecta Constitutia ”în litera si spiritul ei”.

”Vreau sa va spun cu toata fermitatea azi, aici, ca voi fi presedintele care respecta Constitutia în litera si spiritul ei. Voi demonstra ce am vrut sa spun când m-am prezent în fata electoratului cu afirmatia « Vreau sa reconectez presedintele României la Constitutie»”, a spus Iohannis.

El a sustinut ca, în opinia sa, presedintele trebuie sa inspire natiunea si sa devina un etalon al societatii.

”Dincolo de aceste lucruri însa, cred ca presedintele României, prin viziunea cu care vine, trebuie sa inspire natiunea româna iar prin comportamentul public pe care îl va avea – sa devina un etalon al societatii române. Va multumesc tuturor”, a spus Iohannis în încheierea discursului sau.

El a tinut sa îi multumeasca lui Traian Basescu pentru prezenta.”Domnule presedinte al României, va multumesc ca ati fost de fata”, a spus Iohannis. ”Cu placere”, i-a raspuns Basescu.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie