Sefa DIICOT, Alina Bica retinuta de DNA pentru 24 de ore

 

Alina Bica a fost retinuta de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind o despagubire ilegala facuta de o comisie din ANRP din care actualul procuror-sef al DIICOT a facut parte.

catuseSectia de procurori a CSM s-a reunit, joi seara, pentru a discuta solicitarea DNA de retinere si arestare a Alinei Bica si au încuviintat retinerea si arestarea la domiciliu.

Bica va fi prezentata la instanta suprema pentru luarea masurii preventive.

În acelasi dosar, procurorii anticoruptie au pus în miscare actiunea penala si i-au retinut pentru 24 de ore pe Lacramioara Alexandru si pe Dragos Bogdan.

Cei trei sunt acuzati de abuz în serviciu, dupa ce Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP din care au facut parte a acordat o despagubire pentru un teren supraevaluat din Capitala.

Pe 15 octombrie 2014, Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat din oficiu cu privire la savârsirea unor infractiuni de coruptie, în legatura cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafata de 13,0535 ha, situat în Bucuresti, zona Plumbuita, sector 2.

Potrivit procurorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, din care faceau parte Alina Bica, Lacarmioara Alexandru si Dragos Bogdan, a aprobat raportul de evaluare a terenului de 13 ha din Capitala cu încalcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietatii si justitiei.

Astfel, membrii comisiei, luând la cunostinta de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat ca expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reala) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemanator situat într-o zona centrala a Capitalei). Otilia Ciocan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie